Inspectie

NEN 1010 / NEN 3140 inspecties

 

Bestaande elektrische installaties zullen op termijn door de gevolgen van veroudering gebreken gaan vertonen en zullen daardoor met een bepaalde regelmaat moeten worden geïnspecteerd.

 

Veelal komen verzekeringsmaatschappijen met de eis dat de installatie conform NEN 3140 moet worden geïnspecteerd. NEN 3140 schrijft voor hoe een installatie veilig gebruikt en geïnspecteerd dient te worden. De installatie zelf wordt beoordeeld of deze  aan de minimaal gestelde veiligheidseisen van de geldende NEN 1010 voldoet.

Waarom inspecteren?

Veel branden komen voort uit een ondeugdelijke elektrische installatie waarbij de term “kortsluiting “vaak wordt gehanteerd en feitelijk onjuist is. Overbelasting en overmatige verhitting vormen vaak de oorzaak van brand.

Ondeugdelijke aarding kunnen voor zeer gevaarlijke situaties zorgen zo ook slecht functionerende, onjuiste of defecte beveiligingen. Wij zijn door ervaring en gedegen opleidingen prima in staat uw installatie op een rechtlijnige manier te beoordelen. Het koppelen van de gegevens aan de juiste voorschriften en het juist  van meetresultaten blijft specialistenwerk. De installatie zal enerzijds door metingen met een gekalibreerde installatietester, en anderzijds door visuele inspectie worden beoordeeld wat uiteindelijk resulteert in een complete rapportage met een duidelijke uiteenzetting van de bevindingen en bijbehorende meetresultaten. Kleine tekortkomingen kunnen indien gewenst meteen door ons verholpen worden. Indien het herstellen een klus van grotere omvang betreft kunnen wij u spoedig een geheel vrijblijvende prijsopgave aanbieden.  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over inspecties en de kosten hiervan. Wij zijn u graag van dienst.